The Voice van Vlaanderen houdt al een paar weken heel wat Vlamingen voor de buis. We zijn ervan overtuigd dat de coaches goed werk leveren, maar tegelijk vinden we het leuk om voor het beeldscherm mee te jureren. De West-Vlaamse Eveline verdiende onlangs een ticket naar de live-shows. Wij kregen haar te pakken voor een leuke babbel.

CS: Je doet mee aan The Voice van Vlaanderen. Hoe ben je op de audities terechtgekomen?

Enkele vriendinnen van mij waren overtuigd dat ik een kans zou maken. Zij waren erg enthousiast en ik moest meedoen van hen! Zo heb ik de audities van ‘The Voice of Holland’ eens bekeken en mezelf daarna ingeschreven.

CS: Ging daar ook muzikale scholing aan vooraf?

Geen zangles! Het enige wat ik deed vóór The Voice met muziek was wat piano en gitaar spelen. Dat heb ik aan mezelf geleerd. En ik heb wel enkele jaren viool gespeeld. Daarnaast zing ik ook in Flanders Gospel Choir.

CS: Tijdens je blind audition drukten alle coaches voor je af. Uiteindelijk kies je voor coach Alex Callier. Waarom?

Ik was/ben er van overtuigd dat de man achter Hooverphonic, die zowel nationaal als internationaal bekend is, van aanpakken weet in de muziekwereld. Hij heeft al veel hits uitgebracht, is zowel producer als muzikant én ik wist dat hij ‘streng’ zou zijn wanneer het over muziek gaat.

Het trok me dan ook vooral aan omdat ik denk dat hij mij het meeste kan bijleren. Als hij streng zou zijn, dan zou het ook met een reden zijn en zou ik daaruit meer leren dan van een ‘zachte’ aanpak.

Ik ben intussen nog steeds ontzettend blij met mijn keuze en nog meer overtuigd dan voordien!

CS: Alex selecteerde voor jou en Dimitri het liedje Pack Up van Caro Emerald dat eigenlijk net onder je stembereik viel (de lagere gedeelten althans). Ook voor Dimitri leek het geen ideaal nummer. Waarom denk je dat Alex dat liedje koos?

Waarom hij dat nummer koos blijft ook voor mij een vraag. Ik heb niet meer met Alex over de battles gepraat, alleen over hoe hij het vond en voor hem was het goed. Hij wordt er zelfs een beetje boos van wanneer mensen zeggen dat mijn deel vals zou geweest zijn. Zelf is hij ervan overtuigd dat dat zo niet was.

Het was inderdaad laag, vooral omdat de mensen net het hoge van mij gewoon waren. De reden waarom het zo laag moest, was omdat Dimitri niet hoger kon. Hierdoor moesten we enkele octaven verlagen. Dat is op zich niet slecht, ik kan me makkelijk aanpassen, maar in een wedstrijd als deze is het niet fijn als je niet kan geven wat je eigenlijk wel kan en wil geven.

Het liedje vond ik zelf wel een leuk nummer, Alex wou mij een up-tempo nummer horen zingen; een vrolijke sfeer, een leuke swing, wel … bij deze is dit ook zo geweest en ik heb er zelf wel van genoten. Ik dans ontzettend graag en zo kon ik ook eens op het podium ‘swingen.’ (lacht)

CS: Hoe moeten we ons die coaching precies voorstellen?

In de coaching moeten wij in feite gewoon ons ‘ding doen’ zonder dat er op voorhand gezegd wordt wat er eventueel moet gebeuren. Na het zingen zijn Alex en hulpcoach Christa er om ons op die kleine details en puntjes te wijzen die voor verbetering vatbaar zijn.

Ook wordt er onder coaching verstaan dat wij met eender welke vragen of onzekerheden kunnen aankloppen bij zowel Alex als Christa. Dan zijn zij er om ons een schouderklopje te geven als dat even nodig is. Ik vind dat zelf wel fijn. Ik probeer bijvoorbeeld om niet te vaak onzeker over te komen, maar ik ben een erg onzeker persoon. Meestal blijkt dat niet nodig te zijn, maar ik ervaar het wel. Alex merkt dat snel en zo leer ik er beter mee omgaan.

CS: Wat ging er door je heen toen Koen voor Dimitri ging?

Goh, ik vond het wel ok dat er toch één iemand van de coaches voor Dimitri koos, zodat Dimitri toch nog met een opgeheven hoofd het podium kon verlaten. Erg vond ik het dus niet; ik gunde Dimitri ook die overwinning wel.

CS: Wat was het leukste moment in The Voice tot nu toe?

Het leukste moment … (denkt na) … Ik denk aan de momenten waar we met het ganse team samen zaten en out of the blue samen konden zingen en muziek spelen; die waren erg fijn. Maar natuurlijk ook het moment dat je het podium opstapt en je ding mag doen, dat is ook een zalig gevoel. En waarschijnlijk het leukste van allemaal, de dagen wanneer we (elke kandidaat apart) opnames mochten doen in de studio van Alex, bij hem thuis. Dat zijn momenten om te koesteren!

CS: Stel: naar aanleiding van je deelname aan The Voice krijg je een platencontract aangeboden. Welke muziek mogen we verwachten? Welke artiesten zijn je grote voorbeeld?

Ik hoop ooit zelf nummers te kunnen schrijven met een boodschap in. Zowel over ‘het leven’ als hoe we dat (kunnen) leven voor en met God. De muziek zelf … dan denk ik aan piano-gitaar-begeleiding, akoestisch of een klein orkest. Alles staat nog wat open natuurlijk en ik wil niet te snel van stapel lopen, maar zelf vind ik mijn stem het mooist wanneer er niet te veel instrumenten bij te pas komen, of als die instrumenten niet overheersend worden. Ik hou van zachte nummers, maar zoals ik al zei: een swingnummer kan mij zeker ook raken!

CS: Alvast veel succes met het verdere verloop van de show en je toekomstige carrière. Wij duimen mee!

Foto’s: VTM, Eveline Billiau

About The Author

Oud-redacteur
Google+

Job studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Gent, waar hij ook zijn academische initiële lerarenopleiding deed. Daarna studeerde hij theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven waar hij ook coördinator van de lerarenopleiding was. Daarnaast was hij als trainer en projectmanager werkzaam bij de studentenorganisatie Ichtus Vlaanderen. In 2013 verhuisde hij naar Zuid-Afrika waar hij als lector Nieuwe Testament werkte voor het Cape Town Biblical College. Sinds november 2014 werkt hij voor WooThemes als education and training manager.

Leave a Reply

Your email address will not be published.